KENNELN

Jag är uppfödd med hundar. Beagle och Schäfer. 1986 köpte jag jag min första hund tillsammans med min dåvarande make. Det var strävhåriga taxen Fia. Hon blir stamtiken i vår uppfödning av taxar. Ur hennes första kull sparar vi tiken Bodil, och ur den sista kullen sparar vi tiken Åhlskogen's Mali. Totalt har vi sex taxkullar på kenneln.

När vår sista tax Mali år 2000 får akut diskbråck och måste avlivas bestämmer vi oss för att köpa en Petit Basset Griffon Vendéen, och det slutar med att vi får köpa en tik ifrån Smedkullens Kennel i Svenstavik, Jämtland, Smedkullens Fidilin, som kommer att bli vår stamtik i vår uppfödning av Petiter. År 2002 köper vi ytterligare en tik ifrån samma uppfödare, Smedkullens Hilde. Och året därefter sparar vi en valp ifrån vår första Petitkull, Åhlskogen's Alva.

År 2004 köper jag min första Stabijhoun, henne får jag köpa ifrån Kennel Häromi på Tjörn, Häromi's Olympic Sailing of Bram, "Olympic". Hon kommer att bli stamtiken i vår uppfödning av Stabijhoun.

2011 får jag köpa en Petit Basset Griffon Vendéen tik ifrån Kennel Around, SE JCH, NORD UCH, KBH V-11, C.I.B , SE V-08 Around Hallelujah Moment "Russin".
Då alla mina stamtikar gått vidare från jordelivet så sparar jag år 2013 en valp efter Russin, Åhlskogen's Norma, som just nu (2018) är den enda Petiten boende på Kenneln.

De Stabijer som 2018 finns på Kenneln är Anortositts Attie, och Soldatvretens Prussiluskan of LL , ett barnbarn till min första Stabij, Olympic.

Fram till 2018 har det fötts 11 Petitkullar och 4 stabijkullar på Åhlskogen's Kennel.

Jag och Soldatvretens Prussiluskan of L L efter att ha tränat blodspår.